Minden kép ki akartam már próbálni a "Soós" Premio duro márkanévre hallgató magyar termék(ek)et. A spagettijéből már ettem, de nem igazán emlékeztem rá milyen is. Most csavart tésztáját választottam, mivel ez a forma karakteresebb, és nehezebben "titkolja", magának a tésztának a minőségét, még akkor is ha merő szószba fullasztanánk. Egyébként a fusilli, -a csavart tészta -, ami leginkább felveszi a szaftokat, tehát ha netán úgy járnánk, hogy kevés a sugo (a pasta "mártása") fusillit főzzünk hozzá.
Amúgy a vecsési cég terméke igen olcsó, elfogadható csomagolású, de azt hiszem még csak a Corában találkoztam vele.
Rég jártam tengernél, valami igazi tengeri, kikötős kajára vágytam, nem valami flancos, drága fehér-terítős gourmet káprázatra, hanem valami olyasfélére amit a kikötők dolgozói esznek a konyha mögötti fa ládák tetején egy elnyűtt napernyő alatt, szieszta idején... Olasz mesteremtől
sok "személyzeti kaját" ellestem, most valami hasonlót dobtam össze az itthon talált "maradékokból". Az étel kicsit a putanescára hajaz.
sok "személyzeti kaját" ellestem, most valami hasonlót dobtam össze az itthon talált "maradékokból". Az étel kicsit a putanescára hajaz.
készül a sugo |
a paradicsomot nem kell szétfőzni |
Bazsalikom levéllel díszítettem, és még külön a tetejére fektettem, pár (újabb) szardínia darabot, olíva olajjal meglöttyintettem. A tészta némileg kisebb a megszokottól, viszont valóban durumnak érződik, finom és a szaft is "jól fogja". Nekem nagyon ízlett ez a "tengerész" kaja, érződik benne a hal, anélkül is hogy közvetlenül hal húst vennénk a szánkba. A bogyók a babér és a zöld bazsalikom együttes harmóniája, félnyers paradicsommal az imádott mediterránumot idézi.
Olasz mesteredtől???
VálaszTörlésSzinte látom a szemeim előtt a ládákon jóllakottan nyújtózkodó kikötői munkásokat.
Bárcsak nálunk is ilyen lenne a személyzeti kaja!
Altintól, az Albán származású. olasz séftől tanultam a szakácsászatot.
VálaszTörlés