2013. január 26., szombat

KÉT SZIVATÁS...

Húha! Barnacukor a téma a reggeli műsorban. Mennyivel jobb, organikusabb egészségesebb ...csak a lényegről nem esik szó. A barna cukornak nevezett valami (melaszos finomított cukor) kevés esetben nádcukor...
Az eredeti nád cukor máshoz nem hasonlítható aromával és pozitív egészségügyi hatással bír, amit az egyéb barnított cukrok meg sem közelítenek és számos káros hatásuk van.

Az olíva olajozás is hasonló parasztvakítás, ugyan is rengeteg olíva és olíva bogyó alapú olajat hoznak forgalomba, amik közül csak az extra szűz, hidegen préselteket favorizálom, ugyanis az un. pomace és sansa tipúsuak sok esetben vegyi eljárással kicsapatott és rossz minőségű olajok, telis tele ugyan olyan káros anyagokkal mint a kommersz étolajok.

Sajnos nem is egy futtatott étteremben tapasztaltam, hogy anyagi okokból  szar olajokkal főznek. Például Debrecenben,  egy 1. kategóriára törekvő bisztróban, kétes eredetű ukrán zsiradékkal kellett főznöm, az extra olívás üvegbe pedig gyatra olíva olaj került rendszeresen ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése