Gyakorlatban szicíliaiak közt tanultam ki a szakács szakmát. Úgy gondolom, hogy az olasz konyha alapjaival még így is tisztában vagyok -mivel itáliai régiók eltérő gasztronómiai változatossága adja az olasz konyhát. Aztán különféle olasz éttermekben ismerkedtem az északi régiók és a római metódusokkal is. Ezen tapasztalatokkal próbálom megfogalmazni a pastával szemben elkövetett főbűnöket, hogy mindenki közelebb juthasson a világ legnépszerűbb és egyik legegészségesebb konyhájához:
2021. január 23., szombat
7 főbűn, PASTA
Gyakorlatban szicíliaiak közt tanultam ki a szakács szakmát. Úgy gondolom, hogy az olasz konyha alapjaival még így is tisztában vagyok -mivel itáliai régiók eltérő gasztronómiai változatossága adja az olasz konyhát. Aztán különféle olasz éttermekben ismerkedtem az északi régiók és a római metódusokkal is. Ezen tapasztalatokkal próbálom megfogalmazni a pastával szemben elkövetett főbűnöket, hogy mindenki közelebb juthasson a világ legnépszerűbb és egyik legegészségesebb konyhájához:
2021. január 16., szombat
HALÁSZLÉ vel szembeni 7 FŐBŰN
A legmegosztóbb ételünk a halászlé. Vérremenő vitákat robbant ki a közösségi forumokon - mondjuk ez inkább annak tudható be, hogy ott olyanoknak is osztanak lapot akik nem értenek a főzéshez. Végig vitáztam már pár halászlés posztot, jónéhányszor voltam főzőversenyek zsűrijében, teszteltem éttermeket és számtalan halászlevet kóstoltam (a döntő része ehetetlen volt). Tapasztalataim alapján teszem most közzé a halászlével szemben elkövetett 7 főbűnt: