avagy, a
...MI EZ?
című bejegyzés folytatása
A malacoldalast sóztam, kevés olajon és vízen a sütőbe dugtam 75 celsiuson. Nem mértem az időt, de fél napig sütöttem, a végén megkentem a pestoval és a bőrére magas hőfokon rápirítottam.
A padlizsánt nagy kockákra vágtam, hirtelen bő olajban kisütöttem. Az olajnak szinte égnie kell, és csak rövid ideig süssük a padlizsánt, mert megszívja magát olajjal és ehetetlen szottyos masszává válhat.
A félig sült padlizsán kockákat sóztam, és cikkekre vágott apró paradicsomokkal, zúzott egész fokhagyma gerezdekkel együtt, zsiradék nélkül lesütöttem.
A tálalása épp oly rusztikus, mint maga az étel. halomban a köret, mellette a nagy szelet sült, pestóval megkenve...
De jó, ez aztán a sült oldalas! Már rá is jöttem, hogy mit nem láttam az első képen.
VálaszTörlésAz ehetetlen, szottyos masszát mi nagyon gyakran kapjuk ebédre. Eddig azt hittem ez valami troll specialitás... de ezek szerint egyszerűen csak el van ...va, de nagyon.
Nem nagyon reagált senki a miezre, valahogy elkerülte nekem is a figyelmem. (Na a bazsalikomon kívül, talán a pesto ha összekapom magam, de az oldalas....).
VálaszTörlésBeismerem én szeretem szottyosan is a padlizsánt, főleg a török joghurtos verzióban. Itt áll türelmetlenül a fiam, elzavar a géptől, majd folytatom.
És a köretet már meg is csináltam, siker otthon.
VálaszTörlésSzia Pupa!
VálaszTörlésÉn nemrég sertéscsülkön próbáltam ki a konfittálást, elképesztő eredménnyel! A zsiradék gyakorlatilag teljesen kiolvadt belőle, a hús vajpuha lett hihetetlenül gazdag izekkel és zamatokkal, a bőre pedig karamell szinű és vékony, mint a pergamen! Kanállal óvatosan megütve berepedezett, mint az üveg! Ennyire pozitiv eredményre magam sem számitottam... Én is valami 70 fok körüli hőmérsékleten csináltam, de majdnem egy napon keresztül.
Nem volt igazán fair ,mert az oldalast azon a pici képen lehetetlen felismerni.Amúgy a kaja nagyon finom lehet.
VálaszTörlésA padlizsán nekem is szottyos lesz,pedig forró olajban sütöm.Lehet,hogy nem karikára,hanem kis kockákra kellene vágnom?
Névtelen úr-hölgy, igaza van.
VálaszTörlésArról a képről tényleg csak tippelni lehetett az oldalasra, de így is izgi volt.
Látom sokak fantáziáját izgatja...a lassú sütés valóban jól kihozza a húsok zamatait.
Nagy kockára érdemes vágni a padlizsánt, ezért is "csak" rusztikus étel.
Hétvégén ezt tervezem elkészíteni.
VálaszTörlésPupa, még ilyen játékot, teccik! :D
Hogy sikerült Mc?
VálaszTörlésRemélem nem Donaldszosra (haha).
Kösz a biztatást.Most nagyon nics időm, a lányom meg törölt vagy tíz étel fotósorozatát a gépből...