2011. november 5., szombat

FOCACCIA

... felelet a TALÁLÓS KÉRDÉS 2 -re. "J" tökéletes, de nem teljes választ adott, bár én nem teszek a tésztájába cukrot. Sajt nincs a focaccián, még  az én kivitelezésem is túlzás lenne egy kicsit, a dél olaszok számára. A tetejét extraszűz olívaolajjal, többször is  locsoltam sülés közben, úgy értem el azt az állagot ami a kép alapján megtévszthetett, titeket.

 
Paradicsom karika, olajbogyó, nagyszemű só és bazsalikom levél a feltét. Ez a langalló (milyen jó, hogy szóba került-tényleg az) igazából egy nagy pizza party másnapján készült, a kimaradt tésztából.

 
Köszönöm az érdeklődést az olasz ételek iránt, bár csak hárman válaszoltak, a cikket mégis többen mint kétszázan olvasták.
A pizzáról is megvan az anyag, még ebben a hónapban fenn lesz az eredeti nápolyi pizza receptje!

3 megjegyzés:

  1. Az eredeti pizza recept nagyon érdekelne, mivel pizzatésztát készíteni közel sem olyan egyszerű, amilyennek tűnik. Jó sok variációt kipróbáltam már, finomak, de nem az igazi egyik sem.
    (Pupa, megy mail a válaszodra).

    VálaszTörlés
  2. Én (mint amatőr) egy kis cukrot csak az élesztő miatt szoktam tenni a kelt tésztákba... ezek szerint nincs is rá szükség?
    Már nagyon várom az eredeti nápolyi pizza receptjét!

    VálaszTörlés
  3. J!
    Persze. Szoktunk cukrot tenni a kelesztés miatt, de a pizza (focaccia) kelt tésztájánál más a helyzet ;-) .
    Mc, Hamarosan jön a recept, a party vagy három hete volt, de van még ezer anyag hirtelen...

    VálaszTörlés