... felelet a TALÁLÓS KÉRDÉS 2 -re. "J" tökéletes, de nem teljes választ adott, bár én nem teszek a tésztájába cukrot. Sajt nincs a focaccián, még az én kivitelezésem is túlzás lenne egy kicsit, a dél olaszok számára. A tetejét extraszűz olívaolajjal, többször is locsoltam sülés közben, úgy értem el azt az állagot ami a kép alapján megtévszthetett, titeket.
Paradicsom karika, olajbogyó, nagyszemű só és bazsalikom levél a feltét. Ez a langalló (milyen jó, hogy szóba került-tényleg az) igazából egy nagy pizza party másnapján készült, a kimaradt tésztából.
Köszönöm az érdeklődést az olasz ételek iránt, bár csak hárman válaszoltak, a cikket mégis többen mint kétszázan olvasták.
A pizzáról is megvan az anyag, még ebben a hónapban fenn lesz az eredeti nápolyi pizza receptje!
3 megjegyzés:
Az eredeti pizza recept nagyon érdekelne, mivel pizzatésztát készíteni közel sem olyan egyszerű, amilyennek tűnik. Jó sok variációt kipróbáltam már, finomak, de nem az igazi egyik sem.
(Pupa, megy mail a válaszodra).
Én (mint amatőr) egy kis cukrot csak az élesztő miatt szoktam tenni a kelt tésztákba... ezek szerint nincs is rá szükség?
Már nagyon várom az eredeti nápolyi pizza receptjét!
J!
Persze. Szoktunk cukrot tenni a kelesztés miatt, de a pizza (focaccia) kelt tésztájánál más a helyzet ;-) .
Mc, Hamarosan jön a recept, a party vagy három hete volt, de van még ezer anyag hirtelen...
Megjegyzés küldése