2019. december 18., szerda

Remélem megvetted az ajándékot! - a Sátán nem alszik #kokainkereszténység

Szt. István Bazilika (Pest) 

 Fantasztikus élmények értek a pesti adventi  (advent jelentése: eljövetel) forgatagban. Csillogás (fény születése dec. 21.) mindenütt, boldog kövér túrista lány csoportok, tömény kürtőskalács illat (400 méteren négy Vitéz féle bódé, kígyózó sorral -hirtelen kalkulációm szerint min. 1M Ft-os napi bevétel).
Stephansdom (Bécs)

A rendkívüli helykihasználásnak köszönhetően sikerült az utolsó cm2 helyet is értékesíteni, hogy az embereket összezsúfoló szorosan egymáshoz közel hozó árusokból minél több legyen.
A kürtösözők beszédéből egyértelmű számomra, hogy támogatjuk  székely testvéreinket akik ezúttal inkább a megmaradást jelentő pénzt hajtják, az eljövetel még várhat, látható, hogy az emberek fogyasztói igénye előre valóbb. Tudja ezt az egyház is nem véletlen, hogy bazárral és kufárok hadával veszi körbe magát. Nagyon ügyes!
Ebből a csődületből aztán lesz merítés. Úgy látszik itt nem fizetett annyit a Coca-cola, mint Bécsben  így maradt a gagyi animáció vetítés a bazilikára.
Ha pedig az egymást taposó tömeg nem tudná miért is ez az egész hajcihő (persze a bevétel maximalizáláson felül) akkor egy érdekesen éneklő kihangosított gitáros előadó tesz róla (a bazilika bejárata elől) pár ámennel fűszerezve (fájdalmasan szar). Ha elmarad a taps  (a kezek tele giccsel és felesleges portékával)  akkor jön a: " halljam a tapsot, come on! felszólítás.
Elflé menet két hajléktalan beszélgetésére leszek figyelmes (kapualjban rongyokba takarózva fekszenek)
-Megy ez még négy hétig, ha nem zavar el a geci zsandár...azé most jó.
-Ja, kurva jó ürügy Jézuska születése.


















Nincsenek megjegyzések: