2016. május 16., hétfő

GÖDÖLLŐFESZTEN - ÚJRA / kutyából szalonna


Ismét neveztem a  Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra ( http://www.godollofilmfest.com/ )a Tiszavirága című filmmel és a With Pupa - Lota, lota-val.

A Tiszavirága a téma miatt lehet érdemes a figyelemre. A szakmai visszajelezések alapján az operatőri munka eléggé gyenge, viszont a cselekményessége, pár elkapott pillanat és a halfogások miatt úgy éreztem összességében jó film, számomra kedves, van üzenete a filmnek, ezért megmérettetem még a kritikák ellenére is - végül is el lehetne nézni az operatőrnek azokat a snitteket...


A másik film a Lota, erősségének pedig épp Mentes Mátyás operatőr munkáját tartom. A különleges halfaj választás és a mára sajnos aktuális társadalmi téma külön értelmezést is adhat, hiszen a Visegrádi Országok összefogásának jelentősége és a népvándorlás kérdése senkit nem foglalkoztatott még mikor a film született (2014 telén). Ennek a filmnek amúgy is; rejtélyes sorsa van,
hányattatott, nyomorgatott, cenzúrázott története számomra szimbolikus jelentéssel bír. Az emberi megbecsülésről szól, maga a film protestálás a kereskedelmi média embertelen szennye ellen, Kiállás a filmkészítés szabadságáért, a mozgókép értékhordozásáért.

Arra kérem az érdeklődőket, hogy osszák meg ezt a kis írást, szurkoljanak nekem és ha tehetik látogassanak el a filmfesztivál programjaira. Rengeteg természetfilmet nézhetnek meg és találkozhatnak az alkotókkal is (nem csak horgász témában). 
Itt a programfüzet linkje: 

Nincsenek megjegyzések: