ÉV HORGÁSZFILMJE DÍJ 2018

FÉLIDŐBEN_________#pupafilmfest

az első internetes horgászfilm fesztivál
AZ ÉV HORGÁSZFILMJE 2018
FÉLIDŐBEN TART 
/végső nevezési határidő október 01. -van még idő/

Az érdeklődés és a nevezési szándék elég biztató. Több, mint tucatnyian jelezték, hogy indulnak, bár  eddig két beérkezett mű van. Meglepően mindkettő hosszabb alkotás.

KÜLD HA KÉSZ!
Növeld az esélyeid,  küld a művedet és trailerjeét, megy ki a youtubra lássa mindenki!

itt az első beérkezett pályamű kedvcsinálója
Remélem legyőz a nyári lustaság és ha már kész a mű, küldöd! pupafilmfest@gmail.com

_==========================================================================

DÍJAZÁS__________________#PUPAFILMFEST

az első internetes horgászfilm fesztivál
AZ ÉV HORGÁSZFILMJE 2018
DÍJAZÁSAKisfilm kategória 
A Webfishing és a Sporthori jóvoltából 100 000 Ft értékű igény szerinti horgászfelszerelésLegjobb pergető kisfilm:
10 db pergető napijegy a Tiszavasváriban található Kacsás horgásztóra (20 000 Ft) + 25 000 Ft értékű EsFishing vásárlási utalvány Szekeres Sándor felajánlásával


Rövidfilm kategória
4 napos horgászat és közös filmforgatás Pupával Közép-Európa legjobb compós vizén a Cierna Vodán, teljes ellátással az Ekopark Relaxban (SK)

Legjobb pergető rövidfilm:
2X3 napos horgász túra a Tiszavasváriban található Kacsás horgásztavon 2 főre (péntektől vasárnapig) (értéke: 2X30 000Ft) Szekeres Sándor felajánlásával


LIVE, bejelentkezés, reklámfilm kategória
2 napos Horgászat és közös filmforgatás Pupával a Süllőfészekben (Abádszalók) teljes ellátással

Legjobb pergető bejelentkezés:
15 000 Ft értékű EsFishing vásárlási utalvány Szekeres Sándor felajánlásával
További különdíjak:

*** Észak-kelet magyarországi horgászat bemutatásáért: 
3 napos horgászat a  Nyíregyháza mellett található Kabalási horgásztó és pihenőparkban 2 főre (péntektől vasárnapig) (értéke: 30 000 Ft) Szekeres Sándor felajánlásával

*** A Duna fővárosi szakaszának bemutatásáért
2 db éves engedély a FŐHESZ felajánlásával
*** A legnagyobb legyes témájú megjelenítésért: Hímesudvar tokaji borválogatás  

*** A legjobb gyerekhorgász megjelenítésért legyezőhorgász alapismereti oktatás a #pupafishing -től
=================================================

NEVEZÉS ______#PUPAFILMFEST


A májusi Sikeres Sporthorgászban olvasható velem egy rövid interjú

Természetesen a filmfesztivál is szóba került. Mint a fesztivál médiapartnere, volt olyan kedves és a nevezési kiírást is közli a magazin.

=====================================================

Az eddigi támogatók ---------#pupafilmfest

===============================================================


Az év horgászfilmje internetes filmfesztivál nevezési kiírása

A fesztiválra professzionális filmesek kivételével bárki nevezhet, kategóriánkét legfeljebb 2 db alkotással. A nevezett alkotás lehet természet vagy úti film is, ha van horgászati vonatkozása (pl. 12 perces úti film összesen csak 4 percnyi de látványos horgászattal, nyerő lehet). Nevezhetnek baráti közösségek is, horgász egyesületek, horgász boltok…
Logo, bélyegkép nem lehet a képen. A nem magyar nyelvű alkotásokhoz magyar nyelvű felirat szükséges. Az alkotás csak olyan zenei tartalmakkal bírhat, amit a youtube és a facebook nem tilt le (próba feltöltéssel –majd törléssel- tesztelhető) A beadott művek mindennemű joga a fesztivál szervezőjét illeti.
A fesztivál szervezője Erdélyi Pupa Balázs.

A nevezés mailben történik a withpupa@gmail.com címen, amiben meg kell írni az alkotás(ok):
-címét, pontos hosszát
-rövid ismertető szövegét
- nem feltétel, de érdemes a (kis)filmhez egy rövid trailert vagy promót is mellékelni
- a készítők listáját /stáb lista/
-egy legalább 1MB nagyságú képet az alkotásból vagy plakátot
-a tartalom (film fájl) megküldése a wetransfer.com -on keresztül történik

nevezési határidő: 2018. október 01.
eredményhirdetés: 2018. november 11.

A nevezett alkotások a fesztivál social médiáiban lesznek megtekinthetők. Az ott kapott like-ok, nézettség és közönség vélemények alapján kerülnek ki a közönségdíjra jelölt filmek.

A fesztivál hivatalos oldalai:

Kategóriák

Kisfilm -2016.09.01 után készült, legalább 8 perces, 24-nél nem több,
történetes (horgásztúra, felszerelés-horgászcikk teszt, módszer bemutató, ismeretterjesztő, vízbemutató stb.) dialógos és vagy esetleg narratív. Eredményhirdetésig az alkotás más formában sem lehet fent nyilvánosan az interneten.
  • formátuma: Mpeg4, MOV vagy AVI
  • felbontás: min 720 p (full HD) max.1.95 GB
  • képarány: 16:9 vagy 21:9
Rövid videó -2016.09.01 után készült, legalább 2 perc, 5percél nem több
trailer jellegű, életérzést visszaadó vagy kampány videó. Eredményhirdetésig az alkotás más formában sem lehet fent nyilvánosan az interneten.
  • formátuma:, Mpeg4, MOV vagy AVI
  • felbontás: min 720 p (full HD) max.1.95 GB
  • képarány: 16:9 vagy 21:9
Bejelentkezés- 2016.09.01 után készült, tudósítás,live videó
kötetlen stílusban, figyelemfelkeltő érdekességet, izgalmas eseményre érdeklődést kiváltó videó, akár reklám vagy image film. Eredményhirdetésig az alkotás más formában sem lehet fent nyilvánosan az interneten, kivéve a tényleges élő bejelentkezést (LIVE).
  • formátuma:, Mpeg4, MOV vagy AVI
  • képarány: 16:9 vagy 21:9 max.1.95 GB
Zsűri
A zsűri szakértői súlyozottan értékelik a képalkotást, a vágást és a dramaturgiát.  Vezetője Erdélyi Pupa Balázs.

A fesztivál média támogatója a Sikeres Sporthorgász Magazin aki informál az eseményről, beszámol a díjátadóról és interjút készít a díjazottakkal. 
A kategória nyertesek díjaira, a közönségdíjra és a külön díjakra még tart a szponzorok bevonása. Eddigi támogatók: Webfishing, FŐHESZ, EsFishing, Kácsás tó, Kabalási tó

=========================================================

az ÉV HORGÁSZFILMJE INTERNETES FILMFESZTIVÁL____ #pupafilmfest


Bizonyára emlékeztek az Év Horgászblogja' Díjra. Célt ért, sikeres kezdeményezés volt. Úgy gondolom hozzájárult a hazai színvonal emeléséhez és elég motivációt adott tehetséges vagy kevésbé tehetséges de spiritusszal rendelkező horgász bloggereknek. Az eredmények arra késztetnek, hogy egy újabb általános színvonal javító projektbe kezdjek. Ezúttal a horgász videók színvonalának emelését, megjelenésének és igényességének segítését tűztem ki célul, mindannyiunk és természetesen a horgászok javára.

Naponta látok új magyar nyelvű horgász videót. Mindenfélét. Telefonnal, go-proval, fényképezővel, kis kamerával, vízalattival sőt, még professzionális nagy kamerával készültet is. Új stílusok jelennek meg és új műfajok.


Független filmeseket, lelkes amatőröket és minden magában alkotói késztetést érző horgászt felkérek, küldje meg filmjét, videóját! Lehet a megszokottól eltérő, kísérleti akár formabontó, vidám vagy szomorú de szívesen néznénk gondosan készült klasszikus horászfilmet is. A lényeg, hogy ne másolj, ebben a műfajban nincs divat küld azt ami te vagy, ami a te látásmódod vagy mutasd meg szerinted milyen filmek kellenének a tucat-filmek helyett!

************************************************************************
FIGYELEM!
Úgy gondolom, hogy önmagában is megéri egy színvonalas filmfesztiválon részt venni és megméretni. Komolyabb díjazás nélkül is sikerült színvonalasan komoly tartalmakat  nyújtani az olvasóknak az Év Horgászblogja' Díjjal is.
 Ezúton viszont köszönettel venném SZPONZOROK jelentkezését. Ha a virtuális presztízs díjakhoz, mondjuk egy kis go-pro kamera is kerülne vagy különdíjként egy kiváló tavon hetes horgászati lehetőséget kaphatna  egy szuper kis bojlis team vagy pergető csapat stb.
SZPONZOROK gyerünk! Részletes kiírás hamarosan.
************************************************************************

Három kategóriában kerül kihirdetésre az Év horgászfilmje díj, valamint Közönségdíj is kiosztásra kerül.
A filmfesztivál a nevezők és nézők számára is ingyenes, a fesztiválra kerülő alkotások nyilvánosak és mindenki számára októbertől interneten elérhetők!

Virtuális díjátadó gála 2018 november 11.

Eddigi támogatók: WEBFISHING, FŐHESZ,
Fő támogató a Sikeres Sporthorgász Magazin.

A fesztivál hivatalos felületei:
YOUTUBE

E-mail : pupafilmfest@gmail.com#pupafilmfest  #pupafilms, 


===============================================================

SIKER! és köszönet __ #pupafilmfest


Megtörtént az ami még nem volt: horgászfilm premier előtti vetítése. A REAL & WILD filmemmel történt meg és elfogultság nélkül mondhatom, hogy óriási SIKER volt ( #pupafilms , #pupafilmfest)

A filmről már annyit írtam, hogy akár a könyökünkön jöhet ki, inkább csak magáról az eseményről szólok pár mondatban. A fővárostól 25 km-re Érden egy eldugott kis sörözőben zajlott az esemény, 50-60 fő részt vételével. A legmesszebbről a határ horvát oldaláról érkeztek, voltak akik Pilisvörösvárról utaztak sofőrt fogadva mivel a CSEHvegő 5 csapolt és több mint húsz fajta üveges cseh sörét nem lehet figyelmen kívül hagyni. Természetesen jöttek a fővárosból és helyből is.

A #dunaihorgaszok ra elég nehéz volt számolni a szervezésben, a technikai feladatok megoldását elodázta a napi szintű dunai horgászat. A lényeg, hogy a vetítés kezdetére lett projektoros kép és összetákolt hang is.

Magamutogató vagyok, de nem szeretek sztárként lubickolni és sokszor kellemetlen amikor szembesülök a rajongókkal. Nem vagyok odáig magamért és nagyon kellemetlen érzés amikor ismeretlen emberek elragadtatással közelítenek felém -mai napig nehezen kezelem az ilyen helyzeteket. A söröknek és a dunai horgászok általános mentalitásának köszönhetően ezúttal nem teremtődött  kínos szitu. Mióta lejárok a Dunára érzem, hogy egy vagyok velük, egy közülük.

Mint alkotónak fontosak a visszajelzések. A neten leírt kritikák általában átgondolt vélemények, koncepciózusak. A vetítés alatt tapasztalt reakciók viszont minden kinccsel felérő őszinte megnyilvánulok, amiből akadt bőven. Egyszer már írtam, hogy filmjeimben apró utalásokat teszek és különféle filmes eszközökkel próbálok üzeneteket megfogalmazni. Nagyon elégedett vagyok, úgy látom sikerrel teszem. Vártam azokat a pillanatokat és a nézők reakciója egyszer sem maradt el. Nagyon elégedett vagyok, úgy érzem sikerül megcsinálnom azt, amit rendezőként célul tűzök ki.

Vastapssal zárult a vetítés. Nagyobb és őszintébb sikernek érzem, mint a filmfesztiválos elismeréseim. Elhabogtam, hogy ez csapat munka volt és a film főszereplőjét Jakuza Kálmánt állítottam ki a reflektorba, nehéz tűrni azt a szeretetet és köszönetet mi felénk a film készítői felé áradt.

Utána sokan jöttek még hozzám  és csak ámultam, hogy mennyire képben vannak az emberek a média helyzettel, a viszontagságos lehetőségekkel és meglepődtem mennyire ki vannak éhezve az őszinte filmekre, tévés produkciókra. Óriási igény van újfajta, őszinte és közvetlen horgász videókra, tv-s produkciókra és igényes filmekre. A régebben elkövetett munkáim is szóba kerültek, de onnantól kezdve inkább a jó cseh sörnek tudom be a méltatásokat.

Ez a közönség találkozóvá vált filmvetítés meggyőzött rendezői utam helyes irányáról és köszönetképpen elindítok egy igen komoly projektet! Részletek kicsit később.
Nincsenek megjegyzések: