azaz:
FOKHAGYMÁS, OLÍVA OLAJOS, és PAPRIKÁS
szélesmetélt
MARHAHÚSLEVESBEN
Ez a hosszú név ne zavarjon meg senkit. A világ minden szegletében ismert, spaghetti aglio e olio, egy változatáról van szó. Az első csavar, hogy házi szélesmetélttel, szóval tojásos tésztával készítettem és nem (durum) spagettiből. A másik trükk, hogy az étel karakterét lényegesen megváltoztattam a keleties tálalással, ugyanis, a paszta marhahúslevesbe került.
első lépésben kigyúrattam a tésztát |
a tészta egyszerű, tojás, liszt, és só, vizes kézzel összegyúrva |
géppel "felcsíkozva" |
fokhagyma és édes, legalábbis nem
ordítóan csípős csili, extra szűz
olíva olajon dinsztelve. Mielőtt
megégne, kevés levest hozzá adok
és beforralom. Ebbe forgatom a félig
főtt tésztát és alaposan meghintem
apróra vágott, petrezselyem zölddel.
Arra kell nagyon figyelni, hogy a tészta ne főjjön túl, mert a levesben még tovább fő, valamint nem szabad túlságosan elzaftosítani, hogy a leves érvényesülni tudjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése