2011. szeptember 21., szerda

FISH & CHIPS HELYETT

Ha az ember fiának három gyermeke van, meg kutyája és... szóval megesik, hogy a SIM kártyáját 12 évi mail és telefonszám adatokkal elhagyják, a gépéről pedig letörölnek fél raklapnyi képet.
Sajnos mint "horgászó séf" alig raktam fel eddig halas ételeket. Pikkelyes és herkentyű nem szerepel   jelenlegi melóhelyem étlapján, otthon pedig elég régen készítettem ilyesmit. Az osztrigáról, fekete kagylóról és tintahalról készült képek, ugyan úgy eltűntek mint alaszkai fagyasztott tőkehalként árusított kínai termék 30%-a. Igaz a csomagoláson felhívják a figyelmet arra, hogy mit tudom én mennyi glazúrt tartalmaz.

Kiengedtem a filéket és szárazra töröltem. A tojásokat ketté választottam, a fehérjét felvertem és úgy kevertem össze a lisztes sárgájával. Az óvatosan borsozott, de annál inkább sózott filéket ebbe mártottam, és forró olajban kirántottam.
 
A szokásos chips-krumpli helyett, friss spenótot, fokhagymával és gyömbérrel pároltam. Szójaszószban pirított szezámmaggal, és apróra vágott édes chilivel összekeverve tálaltam a hal mellé.

5 megjegyzés:

Korvin ST írta...

Ez jól néz ki!

pupa írta...

Köszi.
Finom is volt :-)

J. írta...

Nem is gondolnám, hogy ilyen veszélyes az élet 3 gyerekkel és 1 kutyával. Már meg akartam kérdezni, hogy hogyan sikerült eltüntetniük mindent?

pupa írta...

Na!
Pendrájvok, telefonok és mappák tűnnek el .
Csak sejtem hogyan...
Azért nem mindent.
A másik gépben maradt valami, de az meg hoch deutchra váltott, a klaviatúrát egyszerűen nem tudom magyarra állítani, mert mindíg visszavált.
Attól félek ha a lányom hazajön utánna már csak törökül megy tovább...

ClogFly írta...

Az én kisfiam másfél éves, de ez nem gátolta meg abban, hogy egyetlen mozdulattal 90 fokban elforgassa a képet a laptopon. Informatikus végzettségem is van, de halvány gőzöm sem volt, hogy ilyet is lehet csinálni. :)