Tele van a város bazsalikommal. Főleg a lila levelűvel. Gondolkoztam rajta, hogy tüzetesebben utána nézek, a bazsalikomnak, és különösen ennek a fajtának, de hát ez nem egy újság, hanem "csak" egy blog. Akinek felkelti ez a pár kép a fantáziáját az úgyis utána jár a dolgoknak.
Minden esetre azt bizton állíthatom, hogy a lila levelű bazsalikomnak durvább, karakteresebb az íze és nem illan el olyan könnyen főzés közben, mint a szokványos zöldé. Tapasztalataim szerint a legkevésbé aromás a zöld apró levelű -görög- bazsalikom.
"Olasz-szakács"ként sok bazsalikomot használok, pasztákhoz, húsokhoz, sőt, még édességekhez is. Kisfiammal szedtünk a belvárosi bazsalikomokról egy kevéske virágot, abból készítettem egy ízelítő pasztát, a fotó kedvéért.
Végül is, valami rendkívül illatos és zamatos spagetti lett az eredmény. Nem kellett hozzá más, mint extra szűz olíva olaj, apróra vágott, oregáno levél, és só, amivel összeforgattam a tésztát.
A tetejét a pici virágokkal hintettem meg. Fenségesen ínycsiklandozó szépséget kaptam, ami ízre sem utolsó.
1 megjegyzés:
Töröltem a kajakos horgász találkozó bejegyzést. Bocs. Írtál Te is bele. Mindenre nyitott vagyok. Köszi.
De hogy ne offoljak ez valami fergetegesen jól néz ki!!!! Nyám-nyám.
Megjegyzés küldése