2011. november 7., hétfő

TIRAMISU

Jó lett! Finom, habos-krémes, kávés  és nem túl édes.

Csak nagyipari mennyiségben szoktam készíteni, így tanultam a receptjét az olasz étteremben.

12 tojás sárgáját, 12 púpos evőkanál cukorral és 1cl mandulalikőrrel simára kikeverek.
Ezt keverem el alaposan 75dkg mascarponéval.

Külön, 10 tojás fehérjét, egy csipet sóval kemény habbá verek, és ezután óvatosan a mascarponés krémbe keverem. Ezzel kész a tiramisu habos-krémje, amivel vékonyan bekenem a tálat és rakok egy sor mandulalikőrös fekete kávéba mártott piskótát. A savoiardi tipisu a jó,  ne ázztassuk el a piskótákat. A piskóta sorra jön egy kevés krém, majd megint egy sor piskóta, amit bőven befedünk a krémmel.

Legalább egy napot pihentessük hűtőben, tálalás előtt kakaóporral hintjük.

Nincsenek megjegyzések: