2012. január 21., szombat

AZ ANGOL LEGYES

Elromlott a gépem, de ez a félig kész cikk viszont kéznél volt, így ezt postolom' amíg meg nem javítják



Valamikor 2000 elején felhívott egy fazon, hogy tanítsam legyezni, no meg jó lenne a főnökét is bevonni a dologba. Akkor még naponta kaptam hasonló hívásokat, és őszintén szólva még kedvem, kellő elhivatottságom, és büszkeségem is volt hozzá. No meg az-az igazság, hogy Krisztián –így hívták a fazont- a Sporthorgász révén és Botond barátom referenciájával hívott, tehát nem mondhattam nemet.

Egy kis bibi volt a dologban, a főnöke egy kukkot sem beszél magyarul, én meg nem vagyok skót-amerikai-angol kozmopolita. Bele mentem, sosem zavartak apró nyelvi nehézségek.

Összehoztuk a partit Nyíregyházán –mert persze, hogy nem Debrecenben laktak- és megbeszéltük az első közös horgászatot a Kállóra. Krisztián nem ért rá, de Jimmy fia Stewe, igen. Így két angolt gájdoltam a csatorna mellett. Ennyire nyitott emberekkel, életemben nem találkoztam. Tetszett, hogy nem vekengenek semmin se, alkalmazkodnak, és jól érzik magukat, pedig Jimmy már benne van a korban.

Ahogy múltak a hónapok, Krisztiánnal és Jimmyékkel barátok lettünk, egyre többet látogattuk a Kállót és a Köröst. Jött a május és a következő idényre már meg is unták a nyálkás domolykókat, a kényes lengyel péreket, így megkértek, hogy szervezzek egy pisztrángozós túrát, és az is jó lenne, rekord példányokkal is összefutnánk.
Csodák csodájára, Boszniára esett a választás, bár nagy kedvem lett volna a horvát Kupicára vagy a Gackára elnézni, de tény, hogy trófeális pisztrángra esélyesebb az Unac, Klokot és a Ribnik felső zárt vize.


Most akár több oldalas regény is következhetne, ami számtalan megfogott és meg nem fogott piszrángról és pérről szólna. Szólhatna, kis történetekről, hogyan próbálgatta a legyező botokat Jimmy a bihácsi piactéren, vagy arról a majdnem erdőtűzről amit Jimmy szalonnasütés ürügyén gyújtott a Ribnik parton, nagy birkaevészetekről csevap zabálásokról, slivovicázásról, és rengeteg humoros eseményről, amibe keveredtünk rendőröstől, KFOR katonástól. A kecsketámadásról is mesélhetnék, és ki tudja még mennyi részlet, bukkanna elő…

Beszéljen tovább pár kép:








4 megjegyzés:

Tóth Gyuri írta...

Ha megjavul a géped, akkor remélem szól majd "kis történetekről, hogyan próbálgatta a legyező botokat Jimmy a bihácsi piactéren, vagy arról a majdnem erdőtűzről amit Jimmy szalonnasütés ürügyén gyújtott a Ribnik parton, nagy birkaevészetekről csevap zabálásokról, slivovicázásról, és rengeteg humoros eseményről, amibe keveredtünk rendőröstől, KFOR katonástól. A kecsketámadásról is mesélhetnék"

Mert az érdeklődésemet ugyancsak sikerült felkelteni.

pupa írta...

Köszi.
Nem ígérhetek, én is nagy változások előtt vagyok, próbálkozom .

Atyafi írta...

Diszlájk Pupának!
Pont arról nem szól a cikk, amiről kéne! Ez nagy geciség volt a részedről! :-O

pupa írta...

...értettem.
Valójában ez egy 8 ezer karakteres cikknek indult, amit az egykori Eurohorgász rendelt meg.
Anyagi problémák miatt nem lett befejezve és nem jelent meg.

Amíg a gépemet csinálták erre bukkantam a másik gépben, blogosítottam és ez a "ge...ség" lett belőle.

Faszért kell ocsmánykodnod? Csúnya szavak nélkül is elküldhetsz a picsába...