2012. január 9., hétfő

KAVIÁR


Monica! Ne vágj ennyire aggodalmas képet! Igaz a múltkor kissé kompromittáló módon jelenítettelek meg, ígérem most inkább csak a kaviárra helyezem a hangsúlyt.


Két embert ismerek akik igazán sokat tudnak a kaviárról. Szását aki  magyar kaviárt termel és az Arany Kaviár Éttermet vezeti, valamint Óceeán Cowboyt aki minden tengerek gasztro-tudora. Szóval klickelgessenek csak feléjük, amennyiben mélyrehatóan és a szakszerűen el kívánnak mélyedni eme nemes halikra rejtélyében.
Én csupán arra vállalkoztam, hogy megkínáljam olvasóim egy kevéske "hamis" kaviárral. 



Csak azért mondom hamisnak, mert nem tok hal ikrájáról van szó, hanem  jobb fajta nyúl haléról. Citrom karikákra helyeztem a gyönyörű feketeségeket, köréje citrom gerezdeket, finom francia vajat helyeztem és megszórtam apróra vágott póré hagyma zöldjével.
Háromszögekre formázott pirítóssal kínáltam. Mellé jéghideg extra száraz pezsgőt ajánlok,  ha nincs champagne... kevésbé száraz Monicát?



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

guszta. a csuka ikráról mondják, hogy egész jó hamis kaviárt lehet belőle csinálni kevész olajjal, sóval, fokhagymával. hallottál már ilyesmiről?

elég bizarr dolog, de ha létezik ilyen, akkor mit ajánlanál elkészítésnek.

ha véletlenül az évi egy elhozott csukámban lenne ikra

Atyafi írta...

Nem vagyok kaviáros, de a csajt megenném. :-)