2012. január 13., péntek

PESCADORES - Amigó tó



Norbival, szó szerint születésünk óta barátok vagyunk. Amikor egyszerre, egy helyen és egy napon láttuk meg a napvilágot még nem gondoltuk, hogy mindkettőnk horgászokká válunk Mondhatni csillagjegyünkből adódóan vándor horgásszá. Míg Ő egzotikus távolban kalandozott addig én a Kárpát-medence vizeit vettem sorba.

Hosszú idő után találkoztunk csak újra. A téma egyből a pecára terelődött, mint a "Löki-Tisza" nagy ismerője, nem javasolt balin próbát, kénytelen voltam lemondani Atyafi kecsegtető nyereményeiről. Irány, az Amigó tó Vámospércs. Cudar szeles időben várt minket Péter, a tógazda. Mutatott pár képet, mi meg gőzsebességgel raktuk össze botjainkat. Régen nem horgásztam, a mesterséges tó legapróbb részlete is magával ragadott, nem csoda, amúgy is egyedi atmoszférája van a helynek.




A füves-homokos parti sávja, folyvást  Warnemünde tengerpartjára emlékeztetett. Azok a megboldogult eNDéKás idők, és a csintalan keletnémet lányok sem térnek vissza, de még az Északi tengerben fogott csőrös csuka sem... a sztrimeremmel együtt lassan rángattam vissza gondolataimat az Amigó tó csukáihoz.

Norbi Efzettel dobált én egy hatalmas nyúlszőr förvedményt billegtettem a vízközt. Az első órában, semmi. A másodikban, semmi. Norbi twisterre vált és valami oda nyúl, a nyúlszőrre semmi. Kétkezes lazacozó botom rendesen edzi vállamat, nem kéne mellőznöm a vízilabda edzéseket...

A szél elállt, szépen lassacskán érkeznek még pecások, pergetnek, úszóznak remélnek. Van miért, Péternek a tógazdának eltökélt szándéka, hogy kinevelje az új csukarekordot. Baromi nagy csuxokat és közepes pár kilósokat telepített az idén is. Oda jön hozzánk, kinn marad velünk a hidegben, kellemesen elbeszélgetünk, majdnem magát hibáztatja a kapástalanságért, de megnyugtatjuk, hogy egyszerűen mi vagyunk bénák Fognak itt minden nap, miattunk ne aggódjon, még csuka nélkül is élvezzük ezt a napot. A fura bizsergetés újból elsodor, kattingatok, a hangulatot talán bemutatja pár fotó...jó az ilyen horgászat is.









3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Érdekesek női szemmel a horgászós cikkek is :-) ::K::

pupa írta...

:-) átadom Norbinak ! Vagy Péterenek?

J. írta...

De jó ám!
Ha horgászni megyünk, nekem igazából amolyan "Karak és Vuk vadászik!" hangulatban telik el a nap. Örülök, ha van kapás, ha meg nincs, akkor majd lesz legközelebb. A lényeg, hogy volt egy jó horgászós napunk.