Kaptam ajándékba egy szép könyvet. Belelapoztam és már
érdekesnek is találtam. Beleolvasva igen jónak, a polcról újból elővéve pedig
hasznosnak ítélem.
Először ódzkodtam, mert édes tésztakészítésből elég gyatrán
állok, de egyből megnyugodtam amint láttam, hogy különlegességekkel és sós
tészta receptekkel is bőven eleresztett
MICHEL ROUX
tészta,
varázs
című könyve.
Roux játszi könnyedséggel adja közre a recepteket, a
klasszikusokat épp úgy, mint a halas tésztákat vagy az extravagáns pizzák
elkészítésének itinerjét. Nem kell megijedni a különlegességek közt szemelgetve
sem, mert a három michelines’ szakács közérthetően flancok nélkül osztja meg
gyönyörű képekkel illusztráltan, 30 éves tésztalógiai tapasztalatait.
Számomra igen imponáló, hogy határozottan megjelenik
az olasz ízvilág - nem a pizzákon
Aki kíváncsi a klasszikus tészta ételek készítésének
eltitkolt kis trükkjeire, mindenképpen lapozzon bele, de ajánlom azoknak is
akik nyitottak megismerni, a pirított tonhalat filokosárkában, a rántottás
croutade-okat rákkal vagy akár a tengeri sügért amikor tésztakéregben,
mousseline mártásban készül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése