2013. január 1., kedd

$ZÁM VETÉS



Miért i$ érdekelne bárkit, hogy mi a mágikus Számom? Vagy Számot vetek-e időnként… mondjuk a tavalyi évet illetően? Milyen tanulSágokat vonok le az elmúltból, mi Számít a jelenben é$ mivel Számolok az eljövendőt illetően? 
Elkezdem írni, ha elolvaSod, ha nem, ha kigúnyol$z vagy nem. I lyen is van, ilyen iS vagyok…
Ilyenkor az új év kezdetén még az is hajlamos valamiféle – egyébként régből gyökerező misztikus számvetésre aki nem ilyen fajta ember. Vajon miért most születnek a fogadalmak, miért ilyenkor tűzünk ki új célokat? Akár év közben is megtehetnénk… de ugye még is ez SZáMít leginkább… az új évi.
Most nagyon új következik, a felemelkedő (kundalini) kígyó korszaka jő, legalábbis a kínai asztrológia szerint – ami régebbi tudomány mint bármi, amit a legnevesebb egyetemeken tanítanak.

Lucifer kígyó képében ajándékozta meg (a tudá$ almájával) az embert - aki ezért büntetésben részesült. A teremtő-gondolat szabadságát lopta el az fényhozó (Lucifer), és adta az embernek (Prométeusz legenda). Az ószövetségi isten kezéből kicsúszott emberbáb, tudatra ébredt és azóta is a megvilágosulás felé törekszik. Ezt szimbolizálja számos keleti vallásban (is), mitológiában a kígyó.   


A kígyó a csakrákon felfelé törekvő enrgia ami egy igen magas spirituális szintre való lépést az (isteni) megvilágosulást jelenti.
A nyugati (zsidó-keresztény) kultúrkör épp az ellenkezőjét; a sötétséget hazudta rá a történetre.

A számokra visszatérve, 2013, „6” –os év, hát ez is összevág. 13-as a pusztulás, a tarotban a halál…igen valószínűleg vége lesz valaminek.

A kevert igazságokkal manipulálő új világrend – ami egyébként rég uralkodik - igazodik legalábbis szimbólumok szintjén, de ahogy a kígyó vedli le a bőrét úgy dobja le az új kor a régi és hazug világot, (valóban) új és spirituális tartalmakban bő megvilágosult év következik.

Gondolom a hozzáértők több számot és szimbólumot is kihoznak az egész misztikumosdiból, de számomra elég ennyi. Elvetettem ezeket a számokat … várok.

Mindeközben a leglényegesebbet nem mondtam! Olvastam egy elemzésben, hogy 2013 konstellációi: a beszélő, szellemi, halfogó és búvár embereknek kedveznek.


4 megjegyzés:

ClogFly írta...

Pupek! Először is boldog új évet, boldogabbat, mint amilyet elképzelsz mindannyiunknak! Remélem idén még többet találkozunk majd.
A számokra visszatérve: de, van olyan ember, aki nem hisz a számmisztikában. Én. Sőt, továbbmegyek: minden misztikus perspektívát ökörségnek tartok. Persze ezért ez én fejem lesz letépve, de nem baj. A misztikus dolgokat azért találták ki az emberek, mert fenemód unalmas és sivár lett az életük. Ennyi az egész.

Tudod, mi lesz idén? Dolgozunk, horgászunk, főzünk, ökörködünk, eszünk-iszunk, újabb embereket ismerünk meg. Szavazunk és mérgelődünk, de egyik sem változtat majd semmin. Megpróbálunk majd kapcsolatokat ápolni, és újakat szerezni, mintha ez számítana. Valaki meghal, valaki megszületik, valaki meg milliomos lesz.
És ezeknek - már bocs - semmi köze a számokhoz. :)

pupa írta...

:-)
filozófiailag, valami teljes és aktív tagadása épp az abban való félelemmel teli hit.

...szerintem csak misztikus perspektíva létezik. Maga az élet is misztikum :-).

De nem kívánok győzködni.

Kösz a jókívánságot (szómágia) viszont kívánom, remélem idén is találkozunk a vízpartokon :-), üdvözöl Koppány is!

Névtelen írta...

Ma láttam előre azt a bizonyos pisztráng pörgetős filmet a tévében, Régóta meg akartam nézni, de még nem volt alkalmam. Tisztára olyan mint amit én művelek az Erdély-i patakokban. Valamiképpen engem is ezek a kis patakok fogtak meg. Igaz nálunk az ilyen vizeket a pisztráng egyedül birtokolja, de érdekes lehet, a meglepetés domi, vagy éppen sügér, habár kissé csökkentik a pisztráng állományt. Igazi vadregényes film volt. Sok ilyet a jövőre is.

ClogFly írta...

Köszi, én is őt! :)