2015. január 20., kedd

MI VAN VELEM? - Filmfejtörés (tizenöt.jan.húsz)


Fellöktem pár régebbi filmet a jutyubra. Horgász filmek. A maguk nemében egész jók,de .... DE! Csupán lelkiismeretesen (értsd úgy, hogy szakmailag, a szabályoknak megfelelően) összerakott filmek. Élvezhetők, DE semmi több.
A régebbi Légy-OTT!-ok itt:   https://www.youtube.com/channel/UC3fEmt2LQTA3P2ALW6B9bXA/videos 
A többiből pedig itt nézhető meg pár film: https://www.youtube.com/user/pupacsek/videos 

Tudom, hogy nem könnyű 24 perces filmet készíteni és talán maga a horgászat sem rejt magában annyi tartalmat, hogy indokolt legyen ilyen hosszan képernyőn mutogatni a halakat, meg magamat mint kalapos horgászó fafejet... 24percről- huszonnégy percre...  sok.


Nem véletlen, hogy a rendesen beszponzorált' videomegosztókon közzétett úgynevezett kisfilmek, trailerek csak pár percesek. A mondanivaló kevés ( hiszen horgászfilm), csak megmutatni való van és a végére már azok is dögunalmasak, hiába a mostanság divatos full HD-s lassítások, ultra szuper mélységélességek, dron felvételek, feketéből felúszó képváltások...  a második perctől csak unalmas öncélú ismételgetés és az ötödik ilyen filmet már pörgetve sem nézi meg az ember. Pedig jól összerakott, szakmailag ítélve:  hibátlan filmek. PL:



A horgászfilmek másik cikije' a halmutogatás. Sokat agyalok azon, miként lehetne elkerülni az olyan képeket mikor a szereplő elégedetten, mosolyogva kézben tartja a zsákmányt. Mi lenne helyénvaló? Hiszen mindenki kíváncsi a zsákmányra. A horgászat végcéljára...  Persze vannak ötleteim. Merszem nincs -egyelőre . Pedig úgy érzem haladok az olyan filmek, horgász témájú filmek készítése felé, aminek már van mondanivalója is.

Mert az elragadó (mozgó)képi világ mellett kell a filmnek mondanivalójának lennie, egyébként szart se ér.
Hát ez van velem: Filmfejtörés.

Nincsenek megjegyzések: