2019. február 14., csütörtök

Szerelem napi herélés – megalázó ajándék bon-bon és világítós coton


 
Amikor valami komoly tartalmat, ne adj Isten művészi megfogalmazásban született gondolatokat vagy konkrétan művészi értéket szeretnék megosztani, mondjuk a fészbukon, sokkal kevesebb az érdeklődés, mint giccses szemetek iránt.

Pedig nem így kellene lennie! Tudom ezt a TV-s pályafutásomból. Tudnak az emberek választani még a szemét közül is, csak tudniuk kell, hogy van keresni valójuk…
Szóval már a reggeli rádiós műsor megalapozza a bárgyú gondolatok nélküli szaros dagonyázást. A kereskedelmi rádiókra gondolok, igen azokra amikor a hadaró műsorvezetők beleröhögnek a saját magyartalan mondatukba… a vallási rádiókat nem hallgatom, félek, hogy ott meg a kenetteljes bűn a szex tételeket nyomják és csak a fogantatás érdekében baszhatunk bűntudat nélkült… közben az USÁbanmeg a születés pillanatában mészárolhatják le mostantól az újszülötet.

Hát persze, mennyivel kellemesebb kereskedelmi dimenzióban valentinnapozni! Mennyivel jobb buta frázisokkal tömni a médiafogyasztót. Nehogy már szembesüljön az ember fogyasztó azzal a felismeréssel, hogy szerelem életünk legmegrázóbb traumái közé tartozik, ugyanakkor az emberi élet legkatartikusabb pillanatait nyújtja, a legfőbb (jézusi) érték; a szerelem a szeretet magva… okoskodhatnék, bizonygathatnám tovább azt, hogy mennyire elengedhetetlen része a létezésnek és épp ezért mennyire alávaló ezeket az értelmezéseket eltakarni, a gondolatokat elnyomni a cukiskodós, szivecskés valentinnapozással, milyen gazság hülyiteni az amúgy is buta fogyasztói társadalmat. Remélem érzitek, hogy ami évről évre megy az valójában a szerelem kiherélése.

A szerelem legmélyebb megjelenítését LARS VON TRIER – Hullámtörés filmjében láttam eddig. Persze nem lányregény, nem Rchárd Gejjes fos-mozi amivel nyakonöntenek.
Plüssmaci, szívecskés bon-bon, szexi bugyirózsa és világítós koton helyett mi lenne ha most egy kis őszinteséggel ajándékozná meg a másikat az akinek bír valami jelentéssel a szerelem vagy a szerelmesek napja? Ez a film tartalmas ajándék lehet.
FIGYELMEZTETLEK! Ez a film élve boncol fel, ott lesz a lelked előtted az emberi lét szépségével, poklával, a hittel és a megváltással, szóval a szerelemmel.

Nincsenek megjegyzések: