2021. február 8., hétfő

Patkány rágott az oldalamba

Több, mint 30ezren követik a fészbukos oldam, ami a 35 éves horgászati, 22 éves filmes-televíziós és 12 éves gasztronómiai tevékenykedéseim hírmondója. Nem tartom magam valami nagy potentátnak de ennyi munka után talán járhat nekem egy ilyen nyílvánosság, még úgy is ha nem igazán hoz hasznot. És talanán úgy is ha a stílusom nem mainstream-centrikus vagy nem valami szimpatikus. Ebbe a fészbukos oldalamba harapott bele egy "patkány". Elmesélem a sztorit mert szerintem tanulságos történet. kivált ha neked is van fészbukos oldalad. 

Egy Tivadar Gergő nevű fb felhasználó egy személyeskedő és lejárató hangvételű, szakmainak álcázott kommentet tett egy videómhoz, ám a "reflektálás" inkább egy másik videóm felvezető szövegéhez "passzol". Már ekkor gyanús volt, mivel azzal a videóval kapcsolatban egy volt kollégám már tett figyelmeztető megjegyzést, illetve egy számomra érthetetlen és zavaros mailben említett valami "etikus" heckerkedő eljárást.

De térjünk vissza Tivadar Gergőre, ezt írta:


Írtam rá egy rövid kulturált választ, amit kis idő múlva töröltem, mert utána néztem ki is lehet a "kritikusom" akinek a boritó és a profilképén kívúl egy posztja sincs a fészbukján és a megadott munkahelyére betelefonálva a tulajdonos nem tudta kiről van szó....

Majd hárman is válaszoltak kommentjére:




Ezután eltünt a Tivadar Gergő böffenete (csak jelzem, hogy a profi karaktergyilkosok ilyenkor újra beírják a kommentjüket így eltünnek a ráadott válaszok).

Miért említésre méltó ez a sztori? Azért mert ez olyan jószándékú, mondjuk megélhetést is biztosító oldaklnál is előfordulhat, ahol anyukák próbálnak munka után vagy elvesztett munkájuk után érvényesülni egy kis varrással, házi dekorral, műkörmözéssel vagy horgász szakik próbálnak egy kis pénzt hazavinni horgásztatással stb. Nagyon könnyű valikit besározni és nem mindenki tud védekezni.

Vigyázzatok a rosszakarókkal, legyetek őszinték és bizzatok magatokban! 

Nincsenek megjegyzések: