2021. november 11., csütörtök

Ünnepelni kellene...


a ma 10 éves horgászati-kultúrális kis mozgalmat, "Az év horgászblogja díj"-at.

Mikor útjára indítottam a blog-bumm kellős közepén, nem gondoltam, hogy örökmécsessé válik. A díj betöltött szerepe ugyan nemesebb de rendkívül szomorúbb, mint aminek szántam.
A blog talán még a televíziónál is avittabb nyílvánossági felületté vált, különösen az olyanok, amik tényleges tartalommal, mondanivalóval bírnak, amiket olvasni kell, amelyek gondolatokra indítanak és nem készen, előreemésztve és értelmezve adják a szádba a "tartalmat".
A blogok, kiszélesítették a nyílvánosságot, majd a közösségi platformok demokratizálták a megnyílvánulási lehetőségeket ahol a szabad piaci igénytelenség milliárdjai hamarosan le is karanténozták a pályát.
Internetes, közösségi megnyílvánulásaid csak a hírdetési összegeknek megfelelően kapnak szélesebb elérhetőséget. Ezt a kemény burkot a pénzen kívül trash tartalommal (ha szerencséd van) olykor-olykor át lehet ütni -de megjegyzem, hogy a trash tartalmat is, sok esetben a fizetett bulvár média megrendelt cikkeivel...)
Így a széles közönség (jelen esetben a horgásztársadalmat értve) jelentős mértékben direkten vagy bújtatva de fizetett -ha úgy tetszik a gazdasági érdekeknek megfeleltetett vagy kontrollált-médiatartalmat kap.
A zöld, a kultúrális, az önmérsékletre, a fogyasztást mérséklő, az álinnovatív ellenes, igazságot és értéket kereső, a múltat feltáró és értékhordozó mondanivalók nem konzumképesek, nem tud médiumként "üzemelni".
Itt van ez a díj és ne is legyen mécses, végülis egy mag ami mindíg kikel mégha meddőre vetik is, minden évben sarjadzik.
Figyeljetek rá, nem is tudom mi őrzi még azt a horgászati ideát amit Vitéz uzsoki báró Szurmay Sándor jelenitett meg elsőnek hazai földön.
Keressétek, kutassátok és terjesszétek azokat megnyílvánulásokat amik még az "igazi" horgászatról szólnak!
Ilyen a mai díjjazott is a : https://bodorcompo.hu/
A mai eseményről, a háttérről bővebben:

Nincsenek megjegyzések: