2013. március 16., szombat

áTVerés teleVÍZIÓ

Ezt a képet raktam fel a fészbuk oldalamra, hihetetlen képaláírással. 20 órán belül több mint 13 500-an osztották meg (szakértői vélemények szerint egy ilyen arányú megosztás 2 millió (!) ember közvetlen elérését jelenti, de több száz ezer ember figyelméből biztosan "aktívan rabolt").
Tettem ezt azért, hogy bebizonyítsam azt, hogy mindent igaznak fogadnak el az emberek amit képernyőn látnak vagy legalábbis azt ami a tv-re hivatkozik...

Bocsánatot kérek azoktól akikből indulatokat váltottam ki vagy megbántottam volna,  bár a kép abszurd mondanivalója nem  áll messze a mai magyar társadalom helyzetétől.

Lehetne elég komolyan elemezni a képet, amiből véleményem szerint rengeteg tanulság levonható -érdemes a megosztások közt elolvasni a kommenteket-.

Én csak egy általam fontosnak vélt dologra szeretnék rávilágítani, ezt írtam a képhez:
"hihetetlen, hogy mindent elhiszel amit képernyőn látsz....A média a legerősebb hatalmi ágazat az un. demokratikus rendszerben és mégsem választások során birtokolja a hatalmat. Na vajon kik gyakorolják így a hatalmat és kik fölött? Gondolkoztál már ezen?
A szólás szabadságából még maradt valami. Még... — itt: áTVerés teleVÍZIÓ ."
A történet görög tovább.
Egy kis gondolkodni való:

"Az izraeli tévéadók és hírportálok beszámolói szerint pénteken Magyarországon a Bécs-Budapest autóúton mintegy 45-50 izraeli turista is a hó fogságába került, ám az egymásnak ellentmondó hírekből és fényképfölvételekből az nem derül ki, hogy végül is egy vagy két autóbusznyi zsidóról van szó. A Jediot Áháronot közölt ugyanis fotót, amelyen nem éppen ortodox kinézetű emberek láthatók, miközben a Bá-Hádréj Hádárim ortodox portál azt írja, hogy ötven ortodox zsidó turista rekedt a hóban Budapest és Bécs között."
Az ortodox hírportál fotója
további részletek: http://kuruc.info/r/8/109386/#ixzz2NjHmp4hT

még egy érdekesség:


4 megjegyzés:

pupa írta...



http://pirospirula.blogspot.hu/

innen sok érdekes dolog felé el tudsz jutni ...

Atyafi írta...

1806Há Há Há
http://atyafipeca.wordpress.com/2013/03/16/extrem-elhulyules-avagy-unnepi-pszicho/

pupa írta...

hát Atya..... csak egyformán vagyunk hülyék :-D
olvastam, de nem lehet bejegyzést írni hozzá...
csúcs az írás "belső tartalma" is ;-)

a csizmás képek viszont el kell ismernem, hogy túltesz mindenen respect!

Pál Norman írta...

Halihó! Rögtön miután megláttam a cikkhez kapcsolódó fotót és a rengeteg megosztást eldurrant az agyam, úgyh ennyivel kiegészíteném: www.facebook.com/photo.php?fbid=503145326393876
És mint kiderült, nem véletlen háborodtam fel.. Szép napot! ;)