2018. február 19., hétfő

koszos igazgyöngyök


Nincs olyan, hogy horgászfilm! Erre több nyilatkozatomban is utaltam. Egy film témája, mondandója nem lehet, szerelékkötés, horgászpraktikák  vagy egy halastó horgászati lehetőségeinek bemutatása.
Ha rendesen felveszik a parton történteket lehet TV-s produktum, de nem FILM! Ugyanakkor nem kell lemondanunk a horgászat és annak varázsának filmes bemutatásáról, nekem ez a legfőbb alkotói vágyam. Érzésem szerint ez négyszer már sikerült...  talán van négy-öt olyan produkcióm ami belefér a film kategóriába.

Szóval, horgászfilm nem létezik! Zsákutca! Ezt a véleményem erősíti meg Káldy László. Ő független filmes, egyedi kiforrott dokumentarista stílusáról pár képkocáról felismerhető. Tökéletes  képi világgal és erős atmoszféra teremtő hanggal bírnak filmjei.  Gondos dramaturgia és hiteles karakterábrázolás jellemzi. Horgász ember.  A vízpart és a horgászat, mint sok ember életében jelenlévő lételem jelenik meg a filmjeiben. Minden egyes kisfilmje egy éppen felhozott koszos kis igazgyöngy.

egy kis ízelítő az Alföldi filmszemle 2011 Különdíjas filmje:

youtube-on itt találjátok: https://www.youtube.com/user/kaldyfilm 

1 megjegyzés:

ClogFly írta...

Egyetértünk. Nálam horgászfilm pl. a Sporthorgászok Latabár főszerelésével. Manapság már nem menő, mert megeszik benne a halat (valljuk be, megy is a mértéktelen mészárlás minden jelenetében), de film. Azaz rövidfilm. Meg a Passion for Angling is film, minden kockája érték. De ami mostanában készül, az műsor. Nem kevesebb, mint a film, csak más kategória.