2020. november 19., csütörtök

Az új műsorom első adása kapcsán

kaptam pár olyan észrevételt ami meglepett. A #pupagastro -ról van szó. Nem gondoltam volna, hogy ilyen mérvű visszarendeződést eredményez a világszintű és hazai kultúrharcz, ahol a pálinka--foci-disznóhús kombót semmi nem veri.

Azért beszlek kulúrharczról mert már az étkezést is identitáshoz kötnék és azért visszarendeződés mert a 10-15 éve megindult gasztro-forradalomal elért haladó szemléletet, a gasztro-kultúrális fejlődést csapják képen azok akik sokszor végletekig fokozva egy debreceni páros koszorúba foglalt házi pálinkás vagy csíki sörös üveget tennének meg Magyarország címerének. Hányszor köszön vissza, hogy "magyarnak nem való", mit eszik az igaz magyar ember stb. ...

Van aki személyeskedően kérdezett fel a fészbukon, hogy miért nem a hazai édesvizi halakat favorizálom, van aki Laci bácsis konyhát követel és sorolhatnám a hasonló megnyílvánulásokat... na mondjuk az, hogy egyáltalán egy gondolatkörben vetődök fel képernyőn regnáló kóklerekkel az  dühítő... iszonyat, hogy gasztronómiai, konyha-kulúrális téren (is) milyen pusztítás folyik. Elképesztő, mikor bohócnak vagy valami celebnek néznek és rendesen követelik tőlem az igénytelen és tucatprodukciók sémáit. A részemről ingyen munkával az ő szórakoztatásukra és eligénytelenített ízlésüknek megfeleltetve. Ha pedig a szemléletem vagy világlátásom eltér az övéktől felháborodottan csalódásukat fejezik ki, még fenyegetőzésig is elmennek, bolsevik tempóban követelik, hogy a vezérlő ideológiának megfelelő tartalommal jelentkeznek "mert sokan ismernek".

Az ilyen egyenirányísított  harczos viselkedés még inkább dacot vált ki belőlem és méginkább meggyőz arról, hogy nem szabad megalkudni és azt és úgy kell tennem ahogy jónak, helyesnek és építőnek látom.

Persze seggnyalás és igazodás nélkül még morzsát se engednek de mindig akad olyan aki így fogad el, nem reklám-arcnak akar, hanem, a törekvéseimet támogatja, igazából nem a megjelenő hírdetéséért fizet, hanem a műsor(ok) egzisztálásáért amivel élményt, segítséget kívánok nyújtani jelen esetben a #pupagastro -val azoknak akik egyszerűen, egészségeset, finomat, különlegeset ugyanakkor elérhető alapanyagokból kívánnak főzni. Hát nem fogok darált busával pacsmagolni 15 munkafolyamaton keresztűl, hányásnak nézhető szalonnás ragúkkal elvenni a halízt és ezredjére is olyan rácsodálkozással elájulni a szar házi főzetektől, mint egy gasztroangyal aki épp véletlen a támogatott gazda fullos tanyájára pottyant.

Azt mondják a marketinges szakemberek, hogy nem érdemes negatív dolgokkal párosítani a népszerűsítendő brandet. Biztos igazuk van, de úgy érzem a tartalmi és az érzelmi háttér fontos -ezért írtam a fenti sorokat. Amit eddig adtam és amit a jövőben is nyújtani kívánok nem marketinges csomagolásra szoruló áru, hanem érték és valós, őszinte tartalom, amire -meggyőződésem- hogy végynak az emberek.  


Nincsenek megjegyzések: