2018. március 12., hétfő

KISSÉ VAD & VALÓSÁGOS (kritika és önimidzselés egy film kapcsán)



REAL & WILD lett a címe annak az amatőr filmemnek ami már az előzetesével felkavarta kissé a horgászvideók pocsolyáját.
Kár is lenne tagadnom Trier mester minden mozgóképes megnyilvánulása  hatással van rám. Ez a trailer erősen hajaz a LVT (Lars von Trier) remekművének a Nimf()mániás előzeteséhez. Esküszöm, nem másoltam, talán 2 éve láttam. Hangulatában, agresszivitásában talán de megdöbbentő képi világával természetesen fel sem veheti a R&W trailere  a versenyt, a visszajelzések alapján mégis nagyot ütött. 


Merőben szokatlan és eltérő már maga az előzetes is a megszokott sémákkal teletűzdelt horgászvideóktól, az üzenete pedig tudom, hogy  szókimondóan brutális, kíméletlenül szembesítő... "ha nem tetszik tekerj bele!" ... hát majd nézzétek meg a REAL & WILD-ot és látjátok a húgyszagú iróniát  amivel önmagam sem kímélem.

A filmről mégsem mondanám, hogy kritikus. Igen ez esetben erre az amatőr produkcióra megkockáztatom a film kifejezést. Eredetileg az operatőr, idő és eszközhiány miatt csak saját magam  kívántam dokumentálni őszi horgászataim, kutyás dunai barangolásaim. Nem így lett. A kemera mellet horgászbot is került a kezembe és haverok is csapódtak. A kamera lekerült a földre a hangulat pedig magasra. Barátkozás, erőltetett pecamenet, mindenáron halfogás úgy, ahogy azt ők szokták a #dunaihorgaszok. A srácok is fel-felkapták a kamerát és a világosító eszközt. Visszanézve pár snittet elképedve láttam, hogy jobbak, hitelesebbek mint ha unott muszájoperatőr készítette volna. 


Megéreztem, hogy ezúttal még film is válhat belőle. Eldobtam az az unalomba fulladó horgászvideós sémákat, megtettem, megtettük mindazt az erőfeszítést amire  egyébként húzza a száját operatőr és vágó. Leszartam a kényelemből fakadó doktriner szakmai aggályokat. A vágás kész téboly volt, a hardver nem bírta a kiképzést, de éjjelente legfőbb segítőmmel Jakuza Kálmánnal füst és sörgőzben vágtuk percről-percre a filmet. 


Már a trailerre kaptam kismillió visszajelzést. Köszönöm, tudom! Nagyképűség nélkül. Tudom, hogy hiteles, a "mindennapi-dunai-pecás"-okról szóló megjátszás nélküli veletek-vagyok-film lett. Nézd meg! Ha nem tetszik kapcsolj!

2 megjegyzés:

Shroomer írta...

Vállalhatatlan! Extrém primitív, ne haragudj! Rílenváj :)

pupa írta...

Az-az ríílenváj :-))) én vállalom ;-)
Őszintén köszönöm a Shoomer a figyelmet és véleményed!